به گزارش شهرآرانیوز؛ مدارس مشهد هم زمان با سراسر کشور از دیروز، یکم آذر، در مقاطع گوناگون تحصیلی بازگشایی شد. بر اساس دستورالعمل مصوب ستاد کرونا و دستورالعملهای ابلاغی آموزش وپرورش به مدارس، دانش آموزان همه مقاطع تحصیلی بعد از نزدیک ۲ سال خانه نشینی و آموزش مجازی، به روند آموزش حضوری و پشت نیمکتهای مدارس بازگشتند. پس از این همه سختی که کرونا بر جامعه تحمیل کرده است، بازگشایی مدارس میتواند امیدبخش آموزش حضوری باشد، اما عدهای از والدین نگران سلامتی فرزندانشان هستند.
عدهای دیگر از والدین هم که موافق بازگشایی حضوری مدارس هستند، مطالبه نظارت بر موضوعهای بهداشتی مدارس و رعایت اصول مقابله و پیشگیری از کرونا را دارند. درباره دغدغههای والدین و بایدونبایدهایی که در فعالیت مدارس وجود دارد، با مدیرکل آموزش وپرورش خراسان رضوی گفتگو میکنیم.
قاسمعلی خدابنده به خبرنگار ما میگوید: با تأکید بر اینکه بازگشایی مدارس در مشهد و روستاها و شهرستانهای خراسان رضوی به صورت ضرب الاجلی و ناگهانی نبوده است و ما پایبند به بازگشایی تدریجی مدارس بودیم، چنان که ابتدا مدارس روستایی، عشایری و مدارس فنی وحرفهای که کلاسهای مهارتی دارند، از مهر بازگشایی شدند. سپس مدارس مربوط به مقاطع تحصیلی متوسطه شامل پایههای دهم، یازدهم و دوازدهم از اواسط آبان به صورت آموزش حضوری بازگشایی شدند و از اول آذر نیز طبق دستورالعمل ستاد ملی مقابله با کرونا، دیگر مقاطع تحصیلی بازگشایی شدند. به این ترتیب باید بگوییم که شاهد بازگشایی رسمی همه مدارس استان و آموزش حضوری بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار دانش آموز هستیم.
یکی از نگرانیهای بسیاری از والدین درباره بازگشایی حضوری مدارس، سلامتی فرزندانش در وضعیتی است که همچنان ویروس کرونا در حال گردش است و امکان دارد در هر تجمع و حضوری فرد را مبتلا کند. مدیرکل آموزش وپرورش استان درباره این دغدغه والدین نیز تأکید میکند: اولویت اول برای آموزش وپرورش سلامتی دانش آموزان و معلمان و سپس ضرورت آموزش حضوری است. در عین حال، همکاری و مشارکت والدین با برنامه بازگشایی مدارس پس از حدود ۲ سال آموزش مجازی میتواند تعیین کننده باشد؛ از این نظر که هم والدین فرزندانشان را به پایبندی به اصول بهداشتی مقابله به کرونا ترغیب کنند و هم همکاران ما در مدارس همتشان را برای رعایت دستورالعملهای پیشگیری و مقابله با کرونا به کار گیرند.
به گفته وی، اکنون که مدارس بازگشایی شده اند و آموزشها حضوری است، چنانچه دانش آموزی به دلایل موجه امکان حضور در مدرسه را نداشته باشد، باید فرایند آموزش را از دیگر روشها پیگیری کند تا از درس هایش عقب نماند. شبکه شاد نیز به عنوان مکمل آموزشهای حضوری خواهد ماند.
برخی والدین در گفتگو با خبرنگار ما از این مسئله که مدارس تزریق واکسن کرونا را اجباری کرده اند، گلایه داشتند. برخی مدیران مدارس به خانوادهها اعلام کرده اند که فقط به شرط دریافت واکسن، دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال را به مدارس راه میدهند. در این باره مدیرکل آموزش وپرورش استان میگوید: رعایت دقیق دستورالعملهای بهداشتی به ویژه دستورالعمل زدن ماسک که تضمین کننده سلامت معلمان و دانش آموزان است، در آموز شهای حضوری الزامی است، اما دریافت واکسن، شرط حضور دانش آموزان در مدارس نخواهد بود. ما به خانوادهها و معلمان توصیه میکنیم که واکسن را برای سلامتی خودشان دریافت کنند، اما اجبار نمیکنیم.
با وجود اینکه از اول آذر بازگشایی رسمی مدارس در سراسر کشور و برای همه مقاطع تحصیلی اعلام شده است، دیروز در بازدید میدانی شهرآرا مشخص شد که هنوز تعدادی از مدارس مشهد به طور کامل بازگشایی نشده اند. همچنین به تعدادی از دانش آموزان هنوز اعلام نشده است که برای آموزش حضوری به مدارس بیایند و همچنان پایه آموزش، شبکه شاد و به صورت غیرمجازی است. در این باره مدیرکل آموزش وپرورش خراسان رضوی توضیح میدهد: دانش آموزانی که آموزش حضوری به آنها اطلاع رسانی نشده است، منتظر باشند.
اگر مدرسهای تا امروز برای آموزش حضوری اطلاع رسانی نکرده است، خانوادهها نگران نباشند و منتظر اطلاع رسانی مدرسه باشند. زیرا تعداد اندکی از مدارس در حال سم زدایی، پاک سازی و نظافت و از همه مهمتر فضاآرایی برای حضور دانش آموزان بودند که بعد از این فرایند از روزهای دوم و سوم آذر و نهایتا همین هفته اول آذر بازگشایی میشوند.
خدابنده به ضرورتهای گام سوم بازگشایی مدارس از اول آذر نیز اشاره میکند و میگوید: بازگشایی کامل مدارس به این معنی نیست که در هر وضعیتی و با هر تعداد دانش آموز، کلاسهای درس برگزار شوند. در مدارسی که تراکم دانش آموزان بیشتر از ۱۵نفر در هر کلاس باشد، گروه بندی خواهند شد و به صورت زوج و فرد در مدرسه حاضر میشوند. همچنین زمان هر جلسه آموزش حضوری در مقطع ابتدایی ۴۵دقیقه و در مقطع متوسطه اول و دوم ۶۰دقیقه خواهد بود.